Ένα από τα βασικά προβλήματα αρκετών λειτουργικών είναι ότι μόλις διαγράψεις ένα αρχείο αυτό χάνεται για πάντα. Η Google αλλάζει τα δεδομένα και στο Android 11 προσθέτει έναν κρυφό κάδο ανακύκλωσης.

Ριζική αλλαγή στη διαχείριση αρχείων

Ο κάδος ανακύκλωσης είναι μία από τις πιο σημαντικές προσθήκες στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Google. Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, το χαρακτηριστικό ονομάζεται “scoped storage” και η εκμετάλλευση του υπόκεινται κυρίως στους προγραμματιστές.

Ο scoped storage αλλάζει δραματικά τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές μπορούν να αποκτούν ή όχι πρόσβαση στα αρχεία του χρήστη. Στο Android 11, όταν ένα αρχείο διαγράφεται θα μεταφέρεται στον κάδο ανακύκλωσης και θα παραμείνει εκεί για 30 ημέρες.

Εάν ο χρήστης δεν επιλέξει να επαναφέρει το αρχείο, αυτό θα διαγραφεί αυτόματα μετά το πέρας των 30 ημερών. Μέχρι τότε, το αρχείο αυτό θα πιάνει χώρο στο smartphone. Όπως έγινε κατανοητό, ο “κάδος ανακύκλωσης” του Android 11 λειτουργεί περίπου όπως ο κάδος ανακύκλωσης των Windows.

Ο “κάδος ανακύκλωσης” του Android 11 έχει εντοπιστεί ήδη από το πρώτο Developer preview. Από τότε έχουν γίνει μερικές αλλαγές, ενώ στην τελική του μορφή αναμένεται να είναι προσβάσιμος μέσω εφαρμογών διαχείρισης αρχείων ή μέσω της εκάστοτε εφαρμογής, η οποία θα προβάλλει μόνο τα αρχεία που έχει διαγράψει η ίδια.

 

Πηγή: techblog.gr

X