Το Facebook έχει επενδύσει πολλά τα τελευταία χρόνια για να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν καλύτερη ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών του. Μία από τις τελευταίες προσπάθειες της πλατφόρμας είναι η προσθήκη συμβατότητας με το Face ID και το Touch ID, στο Facebook Messenger.

Η νέα ρύθμιση ασφάλειας

Ένα νέο χαρακτηριστικό στην εφαρμογή του Facebook Messenger επιτρέπει το κλείδωμα του app με τη χρήση του Face ID, του Touch ID, ή passcode. Όταν η εφαρμογή είναι κλειδωμένη, ο χρήστης μπορεί να απαντά στα μηνύματα και τις κλήσεις από τις ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στην οθόνη του smartphone.

Επιπλέον, ο χρήστης είναι σε θέση να επιλέγει μετά από πόση ώρα θα κλειδώνει το Facebook Messenger. Για την ακρίβεια, η εταιρεία έχει προσθέσει επιλογές για το κλείδωμα της εφαρμογής μετά από 1 λεπτό, 15 λεπτά, μία ώρα, ή άμεσα, μόλις ο χρήστης την κλείσει.

Προστασία δεδομένων και διαθεσιμότητα

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα δεδομένα που χρησιμοποιεί το Facebook Messenger για το κλείδωμα και ξεκλείδωμα δεν μεταφέρονται στους σέρβερ της, αλλά μένουν αποθηκευμένα στη συσκευή του χρήστη.

Προς το παρόν, το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο σε έναν μικρό αριθμό χρηστών iOS, ενώ δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει ευρέως. Ωστόσο, μόλις η εταιρεία ολοκληρώσει τις δοκιμές θα διαθέσει το νέο χαρακτηριστικό τόσο στην έκδοση του Messenger για iOS, όσο και για Android.

Πηγή : techblog.gr

X