Το νεότερο update των Windows 10 φαίνεται πως χάλασε μια βασική λειτουργεία τους, όπως αναφέρουν δεκάδες χρήστες στο Reddit. Σύμφωνα με τις αναφορές η νεότερη αυτόματη ενημέρωση που εγκαταστάθηκε στα Windows 10 έχει χαλάσει τη λειτουργεία εκτύπωσης, ενώ άλλοι χρήστες ισχυρίζονται ότι έχουν προκληθεί σοβαρότερα προβλήματα όπως με εικονίδια που δεν ανταποκρίνονται και θέματα με το File Explorer, τη taskbar και τον Task Manager.

Το Windows Latest που ανέφερε το περιστατικό “φωτογραφίζει” το KB5025221 update ως το υπαίτιο για όλα αυτά τα προβλήματα των χρηστών, ενώ οι εργαζόμενοί του αντιλήφθηκαν επίσης ότι προκάλεσε θέματα με το scanner τους. Και στα επίσημα forum των Windows 10, δεκάδες χρήστες αναφέρουν ότι μετά το update δεν εμφανιζόταν καν ο εκτυπωτής τους στις συνδεδεμένες συσκευές.

Οι χρήστες κάνουν λόγο πως το συγκεκριμένο update έχει προκαλέσει διαφόρων ειδών προβλήματα σε συγκεκριμένες μάρκες εκτυπωτών όπως αυτούς των Canon και Brother, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Η ενημέρωση υποτίθεται ότι θα διόρθωνε την λανθασμένη αναγνώριση από τα Windows των εκτυπωτών USB ως συσκευές πολυμέσων, αλλά φαίνεται ότι προκάλεσε περαιτέρω προβλήματα με ορισμένες άλλες μάρκες

Επομένως, προσοχή εάν έχετε εγκατεστημένο αυτό το update σε δικό σας υπολογιστή ή σε υπολογιστή κάποιας επιχείρησης, που χρησιμοποιεί συχνά εκτυπωτές. Ειδικά αν είστε σε επιχείρηση καλό είναι να αποφύγετε την αυτόματη ενημέρωση και να μην λάβετε το εν λόγω update, καθώς ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα με τους εκτυπωτές σας.

Από πλευράς της η Microsoft δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δήλωση επί τους θέματος και αναμένεται απάντησή της.

πηγή: unboxholics

Add address

Ελλάδα

X