Είναι γνωστό, πως το Facebook συλλέγει δεδομένα από τους χρήστες του δημιουργώντας ένα προφίλ για το τι αναζητούν και τους αρέσει.

Υπάρχουν όμως δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να σταματήσετε οριστικά τον γίγαντα των social media να παρακολουθεί κάθε σας κίνηση, σύμφωνα με έναν ειδικό.

Εάν θέλετε να σταματήσετε την παρακολούθηση του Facebook, έχετε δύο επιλογές. Μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό εκτός Facebook και να απενεργοποιήσετε τη μελλοντική παρακολούθηση εκτός Facebook, καθώς και να ελέγξετε τα δικαιώματα για εφαρμογές και υπηρεσίες που παρέχονται από το ίδιο το Facebook και, στη συνέχεια, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, όπως αναφέρει το Forbes.

Ή, πολύ πιο απλά, μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας, κάτι που καθαρίζει το προφίλ στο κέντρο όλης αυτής της παρακολούθησης και σας δίνει μια νέα, καθαρή αρχή.

Εάν προγραμματίσετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας μετά από 30 ημέρες, τότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν θα συνδεθείτε ξανά κατά λάθος μέσω ενός ιστότοπου ή μιας εφαρμογής Facebook ή κάπου αλλού που σχετίζεται με τα διαπιστευτήριά σας στο Facebook. Αυτό μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία και, στη συνέχεια, θα χρειαστεί να επιστρέψετε αμέσως στην αρχή και να ξεκινήσετε τη διαγραφή από την αρχή.

Υπάρχει αυξανόμενος έλεγχος του τρόπου με τον οποίο οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας χειρίζονται τα δεδομένα τους και ποιος τα συγκεντρώνει.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας έχουν ήδη προειδοποιήσει σχετικά με την παρακολούθηση διαφημίσεων κατά την οποία κάθε ιστότοπος που επισκέπτεστε, κάθε προϊόν που αγοράζετε στο διαδίκτυο, παρακολουθείται από διαφημιστές και εμπόρους που προσπαθούν να καταλάβουν πώς να τραβήξουν την προσοχή σας.

Η Sun ανέφερε τη Δευτέρα πώς οι χρήστες smartphone συμβουλεύτηκαν να κατεβάσουν μια εφαρμογή εάν έχουν βαρεθεί να παρακολουθούν κρυφά τις συσκευές τους η Google και το Facebook.

Η διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo λέει ότι η νέα της προστασία βοηθά στον «μπλοκάρισμα τρίτων ιχνηλατών όπως η Google και το Facebook που κρύβονται σε άλλες εφαρμογές».

Η εταιρεία δίνει έμφαση στην προστασία του απορρήτου των χρηστών και στην αποφυγή της φυσαλίδας φίλτρου εξατομικευμένων αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Η κίνηση σημαίνει ότι οι χρήστες smartphone που ανησυχούν για το απόρρητό τους μπορούν να εγγραφούν σε μια λίστα αναμονής για να προστατεύσουν τα δεδομένα τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Add address

Ελλάδα

X