Έπειτα από πολυετή διαπραγμάτευση και λίγες ώρες πριν αποχωρήσει η προηγούμενη διοίκηση της Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ) υπεγράφη η σύμβαση που θα επιτρέψει την πλήρη κάλυψη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε όλους τους σταθμούς και σε ολόκληρο το δίκτυο του μετρό μέχρι το τέλος του 2023, το αργότερο. Χρειάστηκε τριετής προσπάθεια, με τη συνδρομή και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ώστε να συμφωνήσουν η ΣΤΑΣΥ, ο ΟΤΕ και η Vantage Towers (η εταιρεία που διαχειρίζεται τις κεραίες κινητής των Vodafone Ελλάδος και Wind Hellas) για την εγκατάσταση των απαραίτητων συστημάτων ώστε επιτέλους να υπάρχει κάλυψη των δικτύων κινητής στο μετρό.

Εδώ και πολλά χρόνια, οι επιβάτες του μετρό αδυνατούν να επικοινωνήσουν με το κινητό τους τηλέφωνο όχι μόνο σε πολύ μεγάλο τμήμα των γραμμών 2 και 3, αλλά ακόμα και σε πολλούς σταθμούς, ειδικά της γραμμής 3. Το θέμα είχε απασχολήσει και παλαιότερες κυβερνήσεις αλλά υπήρχε μια συζήτηση για το ποιος έχει την ευθύνη: Η Αττικό Μετρό, που κατασκευάζει και διαχειρίζεται τους σταθμούς και το δίκτυο του μετρό ή η ΣΤΑΣΥ η οποία παρέχει το συγκοινωνιακό έργο. Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε προ εβδομάδων και τελικά υπεγράφη η σύμβαση της ΣΤΑΣΥ με τις εταιρείες διαχείρισης των δικτύων κινητής.

Επιπλέον, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει εντάξει τους σταθμούς του μετρό στα σημεία που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR. Έτσι, οι επιβάτες του μετρό θα μπορούν όσο βρίσκονται στους σταθμούς να έχουν δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Από τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο αναμένεται να εφαρμοστεί μια ακόμα αλλαγή που προωθούν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας: Η ενοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας με το φοιτητικό πάσο. Στην ουσία, θα αναπτυχθεί άλλο ένα προϊόν του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που θα απευθύνεται στους φοιτητές που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σήμερα, οι σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου με επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας και της αστυνομικής ταυτότητας.

Πηγή: powergame.gr

Add address

Ελλάδα

X