Γιατί δεν έγινε η μετάβαση στο DVBT2

Η δημόσια διαβούλευση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την «αποζημίωση» της Digea λόγω του 5G δίνει ξεκάθαρη απάντηση και στο γιατί η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς δεν έβγαλαν μέχρι σήμερα απόφαση για τη μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία DVB-T2, που ισχύει ήδη για όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Μια μετάβαση που η ίδια η Digea υπερασπιζόταν και τη ζητούσε το 2015 – 2016 για να στηρίξει τη θέση της ενάντια στην τηλεοπτική αδειοδότηση, πως στις συχνότητες χωράνε πάνω από 112 τηλεοπτικά κανάλια! Πέντε χρόνια μετά δεν έγινε κανένα απολύτως βήμα για τη μετάβαση στο DVB-T2 ούτε από την Digea ούτε όμως και από την ΕΡΤ.

Όπως προκύπτει από το ίδιο το κείμενο της ΕΕΤΤ, αν έβγαινε μια τέτοια απόφαση, δεν θα υπήρχε ζήτημα αποζημίωσης της Digea! Σύμφωνα με το κείμενο της διαβούλευσης:«Αν συντελεστεί η μετάβαση της ψηφιακής ευρυεκπομπής σε τεχνολογία DVB-T2, η συνολική διαθέσιμη χωρητικότητα δύναται να παραμείνει αμετάβλητη, οπότε δεν τίθεται ζήτημα αποζημίωσης.

Αν δεν συντελεστεί η μετάβαση σε DVB-T2, η υπαγωγή τμήματος συχνοτήτων στο Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ και η μετέπειτα απόδοσή του στους παρόχους κινητών επικοινωνιών συνεπάγεται περιορισμό της υφισταμένης χωρητικότητας του παρόχου DIGEA και δημιουργεί αντίστοιχη υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου περί σχετικής χρηματικής αποζημίωσης». 

Πηγή : typologies.gr

Το αστείο της υπόθεσης ειναι ότι και σε αυτή την φάση της μετάβασης δεν υπάρχει κανένα ίχνος προόδου… Την τεχνολογία Τ2 την χρησιμοποιούν όλες οι χώρες της Ευρώπης και δεν δέχομαι τους λόγους της EETT αρκεί να σκεφτεί κανείς πως επεκτείνετε η πώληση και η … αγορά φτηνών τηλεοράσεων τεχνολογίας DVB-T με ελάχιστο κόστος από τις χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται ήδη στην τεχνολογία Τ2 συνεπώς αλλού ειναι η είδηση και πάντα οικονομική….

e-buddy

© e-buddy.gr - ©2014 - 2024 | Design by e-buddy.gr

e-buddy.gr
Logo
Shopping cart