α Windows 10 ανακατευθύνουν τους χρήστες μιας λειτουργίας που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα συχνά στον Πίνακα Ελέγχου – το section όπου μπορείς να απεγκαταστήσεις προγράμματα -, στο κύριο Settings App, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να εστιάζει τους χρήστες στο τελευταίο στην πιο πρόσφατη preview έκδοση του λειτουργικού της Microsoft. Όπως πιθανόν να γνωρίζεις, τα Windows 10 παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ένα λειτουργικό που δεν χαρακτηρίζεται και από ιδιαίτερη τακτοποίηση, καθώς ορισμένη λειτουργικότητα, αντιγράφεται σε πολλά μέρη του λειτουργικού.

Με άλλα λόγια, ο Πίνακας Ελέγχου, που είχε κεντρική θέση στο λειτουργικό σύστημα, πλέον λαμβάνει περιφερειακό χαρακτήρα στο interface, με τη Microsoft να μετακινεί στοιχεία στα Settings. Όπως επισημαίνει το Windows Latest, σε μια πρόσφατη preview έκδοση των Windows (build 20211), η Microsoft πλέον δοκιμάζει ένα flag που ανακατευθύνει τους χρήστες που ανοίγουν την ενότητα Programs and Featurss στο Control Panel, ώστε να στέλνονται στο Apps & Features στα Settings.

Να σημειώσουμε ότι η ενότητα Apps & Features έχει ήδη τη λειτουργικότητα που παρέχεται από το Programs and Features για την απεγκατάσταση των apps, επομένως περισσότερο μια τέτοια ενέργεια έχει σαν σκοπό περισσότερο να κόψει τις διπλές (ίδιες) λειτουργίες σε πολλά μέρη του λειτουργικού, παρά να μεταφέρει αυτή καθεαυτή τη λειτουργικότητα στο Settings app.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια σαφή ένδειξη ότι η Microsoft θέλει να αφαιρέσει λειτουργίες από τον Πίνακα Ελέγχου και να τις μεταφέρει στην εφαρμογή των Ρυθμίσεων, επομένως με τον μακροπρόθεσμο στόχο να είναι η η συνολική εγκατάλειψη του Πίνακα Ελέγχου στα Windows 10.

 

Πηγή :techmaniacs.gr

Add address

Ελλάδα

X