ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι θέσεις των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, σχετικά με το έγγραφο 2241.6/48427/2020 από ΥΝΑΝΠ/ΔΝΕΡ, για τη διατήρηση της εκπομπής του προγράμματος «Φωνή της Ελλάδας» στα βραχέα κύματα, εκφράζουν απόψεις ναυτεργατών και των εργαζομένων στα βραχέα μετά από συνάντηση μαζί τους.

Συγκεκριμένα η σύγχρονη τεχνολογία (ιντερνέτ) δεν φτάνει στον Έλληνα ποντοπόρο ναυτικό γιατί απαιτείται να πληρώσει ακριβά για να έχει πρόσβαση. Μια κάρτα ιντερνέτ έχει 40 δολάρια και διαρκεί λίγα λεπτά της ώρας.

Οι Έλληνες ναυτεργάτες θέλουν τις εκπομπές της «Φωνής της Ελλάδας», για να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε ενημέρωση και ψυχαγωγία όπως μουσικές εκπομπές, αθλητικά κλπ.

Η εκπομπή στα βραχέα μπορεί να καλύψει όλες τις περιοχές του κόσμου. Είναι δωρεάν χωρίς συνδρομή ή πληρωμή για υπηρεσίες πρόσβασης.

Για την ακρόαση αρκεί ένας εύχρηστος δέκτης και όχι πολύπλοκες, ακριβές ή δύσχρηστες για αρκετούς συσκευές.

Δεν υπάρχουν προβλήματα στην ακρόαση από υπερφόρτωση του δικτύου μετάδοσης ή διανομής.

Η εκπομπή γίνεται από την Ελλάδα και δεν μπορεί να εμποδιστεί η λήψη του προγράμματος σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, σε αντίθεση με το διαδίκτυο ή τη δορυφορική μετάδοση.

Τα κυβερνητικά στελέχη της ΕΡΤ φαίνεται να ξεχνούν ότι σε περιοχές όπου υπάρχουν γεωπολιτικές κρίσεις το ιντερνέτ και οι δορυφορικές μεταδόσεις συχνά διακόπτονται. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη η ενημέρωση των απανταχού Ελλήνων από τα βραχέα.

Οι ναυτεργάτες μας ενημέρωσαν ότι τα τελευταία χρόνια από ορισμένες περιοχές στο κόσμο δεν μπορούν να πιάσουν την «Φωνή της Ελλάδας» αλλά και εκεί που ακούγεται το σήμα δεν είναι πολύ καλό. Γι αυτό θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν οι σταθμοί επικοινωνίας (πομποί και κατάλληλα κεραιοσυστήματα) της ΕΡΤ. Οι τεχνικοί να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα ανταλλακτικά για εκπομπές υψηλού επιπέδου σύμφωνα με τη σύγχρονη τεχνολογία (όπως η ψηφιακή διαμόρφωση DRM), με κατεύθυνση: ΕΥΡΩΠΗ, ΒΟΡΕΙΟΣ/ΝΟΤΙΟΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ/ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ, ΙΝΔΙΚΟΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΡΩΣΙΑ.

Η διατήρηση των εκπομπών της «Φωνής της Ελλάδας», αποτελεί αναγκαιότητα για τους ναυτεργάτες. Μιλάμε για ένα επάγγελμα βαρύ ανθυγιεινό, επικίνδυνο μακριά από τις οικογένειές μας και στις σημερινές συνθήκες με τη γρήγορη φορτοεκφόρτωση των πλοίων και τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, η πρόσβαση στη στεριά είναι σχεδόν αδύνατη.

Η εκπομπή της «Φωνή της Ελλάδας» από την ΕΡΤ στα βραχέα κύματα εκτός από τους δεκάδες χιλιάδες ναυτεργάτες σε ποντοπόρα πλοία, απευθύνεται και στα 14 εκατ. Ελλήνων ομογενών, στους χιλιάδες οδηγούς φορτηγών στην Ευρώπη, προσφέροντας ενημέρωση και ψυχαγωγία από την Ελλάδα στη μητρική γλώσσα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους τα σωματεία μας είναι κατηγορηματικά αντίθετα με οποιαδήποτε κυβερνητική σκέψη για διακοπή των εκπομπών της «Φωνής της Ελλάδας» στα βραχέα.

Οι ναυτεργάτες θέλουν πρόσβαση στην ενημέρωση, μουσικές και αθλητικές εκπομπές ΔΩΡΕΑΝ χωρίς συνδρομή ή πληρωμή για υπηρεσίες.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

4 Αυγούστου 2020

Add address

Ελλάδα

X